Csoportok

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

A KICSIK KEZDŐ csoportjába nagyobb óvodásokat és kisebb iskolásokat várunk. Az ő foglalkozásaik sok játékot, illetve játékos vetélkedést tartalmaznak, elsődleges célunk a mozgás megszerettetése, a víz, a vízi sportok megismertetése a gyerekekkel. Télen a tornateremben fejlesztjük ügyességüket, valamint a biztonságos vízreszállás alapfeltételét, a biztos úszástudást is ebben az időszakban sajátíthatják el a Nyergesújfalu tanuszodájában. Tavasztól őszig a Csónakház ad otthont a foglalkozásoknak. A kicsik kezdetben 7 fős kenukban tanulnak meg evezni, ahol a vizi élmények mellet fontos szerepet kap a csapatépítés, a közösségformálás is. A meleg nyári napokon az ügyesebbek elsajátíthatják a kajakozás alapjait is.

A NAGYOK SZABADIDŐS csoportjába várjuk azokat az iskolásokat, aki a kötelező 2 testnevelés órát szeretnék nálunk eltölteni, vagy csak szívesen sportolnak egy jó csapatban, csodás környezetben. Nekik először kenus foglalkozásokat kínálunk. A kitartóbbak és ügyesebbek megtanulhatnak stabilabb hajókban kajakozni. A kiemelkedően teljesítők átkerülnek a versenyzők csoportjába. Az őszi, téli hónapokban ők is úszni tanulnak, illetve tornatermi foglalkozásokon erősödhetnek és ügyeskedhetnek.

A VERSENYZŐK heti legalább 4 edzésen folyamatos kemény munkával készülnek a Magyar Kajak Kenu Szövetség versenynaptárában szereplő megmérettetésekre. Télen a tornatermi foglalkozásaikat úszás, tanmedence, futó és konditermi edzések egészítik ki. Kora tavasztól késő őszig vizi foglalkozásokon fejlesztjük állóképességüket a hosszú távú evezésekkel, gyorsaságukat és ügyességüket a rövid sprint feladatokkal. Nyáron egy kemény munkával teli hetet töltenek edzőtáborban. Kitartásuk jutalma a versenyeken szerzett sok-sok csillogó érem és bajnoki cím.