Hajóbérlés

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

Tengeri kajakok

Egyesületünk összes ilyen hajója polyetilén szerkezetű. Ennek előnye, hogy a hajótest kevéssé sérülékeny, a palást beszakadása teljesen kizárt, még akkor sem hasad el a test borítása, ha valaki netán egy keresztgátra akad fenn, és arról a folyó víz ereje taszítja le. Ezek a hajók nehezebbek, mint a laminált szerkezetű hajók, de ez a kezdők számára a magasabb stabilitásnál fogva inkább előny.
Minden hajó zárt légzsákkal szerelt, ezek védik esetleges borulás után az elsüllyedéstől. A vízhatlan rekeszekben a túrázó nyugodtan tarthatja ruháit, értékeit.
Nyugodt túra sebessége fölfelé az ellenáram és a kajakos elszántsága függvényében 2-4 km/ óra, lefelé nagyjából a duplája. Egy napos intenzív túra esetén összesen maximum 20 km megtételére számíthatsz.

Alapvető intelem, ha kezdő vagy, indulj felfelé!

Tengeri 1

Stabil, de e mellett gyors, jól irányítható kajak. Egy napos túra esetén összesen 4 db bérelhető.

Tengeri kajak 2

Külön beülő kerettel épített páros hajó, az evezősök jó összhangja esetén kifejezetten gyors típus, nagyon jól irányítható. 2 db bérelhető

Tengeri kajak 2

Kifejezetten stabil, széles kajak, a nagy beülő keret a kajakosok között nyitott. Ennek előnye, hogy több holmit vihetsz magaddal, ha fegyelmezett az apró termetű kiskutyád, még ő is veletek tarthat.
Stabilitása miatt alacsonyabb haladási sebességre lehet számítani.