Évértékelő

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

Évértékelő

január 14, 2022 Uncategorized 0

’21-re lapot kérünk!

 

Mielőtt a Kedves Olvasó, felhívásnak venné egy jó kis kártyajátékra a címet, el kell mondanom, hogy ez bizony a Lábatlani Sirályok visszatekintője egy izgalmas, eseményekben gazdag, de azért nem is olyan könnyű elmúlt évére.

Az „elmúlt” nem pontos meghatározás, ez az esztendő bizony sokkal inkább elrohant. A kitudja hányadik hulláma a fránya járványnak januárban még javában tombolt, így a tervek szövögetésénél sok mindent egy picit másképp kellett gondolnunk. A gyerekeknek a tornaterem helyett maradt a kis konditerem – sajnos elfértünk a kicsik és nagyok külön edző csoportjával, mert azok, aki szabadidő sportolóként jártak hozzánk, még nem vehettek részt a foglalkozásokon. Év elején az úszás is elúszott, ha őszre nem lazítottak volna a szigorú szabályozáson, a gyerekek csak fürdőkádban látnának vizet.

Így érthető, hogy nagyon vártuk a tavaszt, amikor végre a megcsillanhattak a szabadtéri sport előnyei, és végre együtt szelhettük habokat. A hosszúra nyúlt szeles és esős tavasz után egy csodás nyarat és egy gyönyörű őszt tölthettünk a vízen, hiszen még október második felében is pólóban kajakoztunk.

Közben a Duna-part tisztogatását, a fűnyírást folyamatosan végeztük tagjainkkal és munkatársainkkal, bár idén kicsit több volt a kidőlt fa, mint a sokéves átlag, ezek nyomokban még ma is fellelhetők. A város Duna-parti nagy dobása, a szabadtéri színpad és a programjai mindenkit érdekeltek, a Nemzetközi Duna Nap rendezvényünk is itt valósulhatott meg. E mellett sok látogató érkezett a postakocsis Ökocentrum szorgos munkatársainak köszönhetően, soha ennyit nem ültünk a látogatókkal sárkányhajóban, kenuban, mint idén. Idén sokan tudhatták meg, milyen jó hely ez a Lábatlan.

A hétköznapok után számos hétvégén utaztunk a gyerekekkel versenyekre, bajnokságokra, ahol kis csapatunk lányai és fiai szépen teljesítettek. Fadd- Dombori, Győr, Kimle, Tata vizeit átlapátoltuk, de mégis számunkra a legkedvesebb a mi kis versenyünk, a Sirály Kupa, amire a környező egyesületek csapatait vártuk a Városi Napok szombatján.

Aztán jött az ősz és a tél. Az egész egy pillanat. A különbség az, hogy annyi idő után végre újra a tornateremben és az uszodában bonthatjuk a rendet a zajos kis Sirályokkal.

Az elröppent év végén bízom benne, hogy mindannyian egy kicsit megpihenünk, hátra dőlünk, és elégedetten nyugtázzuk, hogy ha egy évvel öregebben is, de azért még együtt vagyunk.

Új évre, új kihívásokra várva kívánok minden kedves Barátunknak, Támogatónknak és Szurkolónknak békés ünnepet és boldog új évet. Ha pedig az év végi szabadság alatt esetleg már nagyon unatkoznának, a felgyülemlett energiáikat fordítsák egy kis gyakorlásra, hogy jövőre együtt kiálthassuk:

 

                                                                       Hajrá Sirályok!

 

                                                                                     Baráti üdvözlettel

                                         

                                                                                                   Sujbert Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük