Víz világ (más) napja

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

Víz világ (más) napja

március 28, 2021 Uncategorized 0

Kicsi és nagy Sirály, ovis vagy nyugdíjas, minden évben van valaki, aki az első. Az első, aki megkérdezi, mikor megyünk idén először vízre? Ez a kérdés rendszerint február derekán hangzik el először, amikor a megbolondult időjárás elveszti a naptárát, és a hónapot meghazudtolóan dobatja le mindannyiunkkal a télikabátot. Erre eddig több bevált válaszunk alakult ki. Volt, amikor március 15-höz, mint áhított munkaszüneti naphoz kötöttük – természetesen közvetlen a meghitt ünnepély után. A nagy számok törvénye azt mutatta, hogy nekünk nagyon megfelel, ha a Víz Világnapját a Duna hullámai hátán ünnepelhetjük az első vízreszállás után.

Jelentem, nálunk idén a Víz napja csúszott egy kicsit. Egyszerűen hétfőn még olyan dermesztő volt az idő, hogy mindenki csak hallgatott, a gyerekek sem emlegették a kajakozást. Az idén négy nap hosszabbítást adott a tél, csak péntekre kellett előkészítenünk annyira a legszükségesebbeket, hogy a tíz legelszántabb csemetével vízre merészkedjünk. Ugyan volt, aki az érkezésekor megkérdezte, hogy az edzés végén lehet-e a stégről ugrálni, de ez még viccnek is rossz volt, hisz a Duna alig hat fokos. Persze mint minden évben, most is ki kellett valakinek próbálni, hogy alkalmas-e a víz fürdésre, idén Liza volt az, aki egy pillanatra elfelejtette a kajakozásnak ezt az aranyszabályát, mi szerint a víz van alul. Nagyon stramm csaj volt, átázott ruhában ült vissza a kajakba – mert persze Süttőnél borított – és meg sem állt, amíg végre a csónakház melegvizes tusolójában ki nem olvadhatott.

Ma a munkám során, amikor délelőtt először írtam a mai dátumot, március 26-ot, valahogy a zsigereimben azt érzetme, ez egy jeles nap. Próbáltam lapozni a fejemben elrejtett történelem könyvben, ki születhetett, és persze mint az 1×1-et, végig mormoltam családom tagjainak születés- és névnapjait, de semmire sem jutottam. Most rájöttem, egyszerűen ez egy csoda kellemes nap volt, egy nap délutánja, amikor ’21-ben először szálltunk vízre.

Igyekeznünk kell, hogy pótoljuk az elmaradásokat, alig több, mint egy hónap, és indulunk a Maraton Magyar Bajnokságon, amin a nagyobbaknak 15 kilométert kell minél gyorsabban evezniük. Így ránk fér a bíztatás: Hajrá Sirályok!

                                                                                                                         Baráti üdvözlettel: Sujbert Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük