Téli beszámoló

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

Téli beszámoló

március 28, 2021 Uncategorized 0

A Sirályok több, mint tíz éve tartó gyermekfoglalkozásaiban sokszor volt már változás. Változtak a helyszínek, az időpontok és folyamatosan cserélődtek a gyerekek is, hisz közben felnőtt egy nemzedék, akik néhány év múlva talán már a saját gyerkőcüket hozzák kajakozni. A sok változás mellett azonban az mindig biztos volt, hogy nyáron a Dunán tartjuk az edzéseket, télen pedig az iskola tornatermében találkozunk és péntekenként uszodába járunk. Hát idénre ez is megváltozott. A járványhelyzetben az úszásról teljesen le kellett mondanunk és az iskolai tornaterembe sem mehettünk. Ami mégis nekünk edzőknek és a gyerekeknek is a legnagyobb hiányérzetet okozza, hogy csupán az igazolt versenyzők látogathatják a foglalkozásokat. Így nem játszhatunk együtt azokkal az ügyes ovisokkal és alsósokkal, akik épp, csak a nyáron kóstoltak bele a vizi életbe, és sajnos a lelkes nagyobb szabidőseink sem mozoghatnak most velünk.

Kárpótlásul így minden figyelmünket a maroknyi versenyzői gárdára összpontosíthattuk, akik nagyon kitartóan és szorgosan dolgozták végig a telet. Két csoportban heti három edzést tartottunk nekik a napközi épületben kialakított kis tornaszobában és konditeremben. Emellett igyekeztünk minél többet a szabadban mozogni, futottunk az iskolai és városi sportpályán, az utcán vagy a Duna parton. Sajnos a hagyományos téli fizikai szintfelmérésre idén nem utaztunk Győrbe, helyette a saját konditermünkben teljesítettük a próbákat és az eredményekről online számoltunk be.  Szerencsére a monoton szárazföldi edzéseket szombatonként egy kis vizi élménnyel tudtuk színesíteni. Szinte minden versenyzőnknek legalább néhányszor jutott hely a tataiak 9 személyes tanmedencéjében, így az evezés technikáját is csiszolgathattuk kicsit.

Az egész március azzal telt, hogy vártunk a napsütéses melegebb időre, mert addigra mind felkészülten készen álltunk, hogy újra gyerekzsivajtól legyen hangos a Sirályok csónakháza és újra vízre kerüljenek a hajók. A pillanat március utolsó péntekjén érkezett el, de az már egy új történet…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük