Pont egy új pont

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

Pont egy új pont

december 11, 2020 Uncategorized 0

A ’20-as év két új pontot hozott a Sirályok, és a város életében. Mindenki találkozhatott a kajak-kenu pont táblákkal a főút mentén, hiszen a vízitúrázókat hívogató új állomáshely  – egy akkreditált bázis – került fel a térképre az év elején. Minden vízen túrázót várnak Lábatlan partjai, ezt mostantól a nemzetközi promóció harsogja ország- világ számára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség segítségével.

Ma egy új pontként jelent meg Lábatlan a Sirályok csónakháza által egy különleges térképen. Míg a kajak-kenu pont egy nemzetközi hálózat része, a most kialakult pont egy igazi nemzeti gyökerekből táplálkozó hagyományra épül, egy régi magyar hajó lebeg a zászlaján, a bőgős hajó. Igen, az indiánok kenuztak, az eszkimók kajakoztak, a kínaiak sárkányhajóztak és a magyarok ősei is jártak vízen. Eszközük a széles, stabil és teherbíró bőgős hajó volt. E hagyományt tartja életben a Duna-Régió Vízitúrisztikai Szövetség, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága pályázatán elnyert támogatásból, partneri együttműködés keretében két bőgős hajót helyezett ki Lábatlanra. A klasszikus fa hajó mellett megjelent a fejlődés, az innováció, ami egy, a tradíciókat követő formájú műanyag hajó képében öltött testet.

December 11-én a Szövetség elnökeként Pándi László, a pályázat kiírója képviseletében Fekete Péter államtitkár úr, Teller Péter Lábatlan város polgármestere és természetesen a házigazda Lábatlani Sirályok SE képviselői és ifjúsági tagjai avatták a két új hajót és egyben egy új állomáshelyét a bőgős hajón járok közösségének.

Bízom benne, hogy ez egy új állomás egy újabb mérföldkő, ami jelzi, közelebb kerültünk a természethez, a víz szeretetéhez és megbecsüléséhez. Hiszem, hogy ez egy olyan esemény ami segít abban, hogy még többen érezzék, ha nyílnak a tavasz virágai, azonnal a partra szaladnak, és vízre szállnak velünk, a Sirályokkal!

 

                                                         Baráti üdvözlettel

 

                                                                       Sujbert Levente

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük