Sirály Kupa Lábatlan

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

Sirály Kupa Lábatlan

szeptember 20, 2020 Uncategorized 0

Nyári délután szeptemberben

Idén is szorgos előkészületekkel várta a Sirályok csapata, hogy a Városi Napok rendezvénysorozaton belül ismét benépesíthesse a Duna-partot. Csakúgy, mint tíz éve minden évben most is vendégül láttuk barátainkat, a környező egyesületek csapatait egy kis erőpróbára. Persze a „minden évben” egy kis költői túlzás, emlékezetem szerint egy olyan év volt, amikor a Duna medréből kilépve vette el tőlünk életünk terét. Olyan is volt, hogy az elemek más módon próbálták kedvünket szegni, a viharos szél, a tarajos hullámok és volt, amikor annak örültünk, ha láttunk az esőtől ázott cuccainkban. Többször jutottak eszembe régi barátom időjárás előrejelző szavai: „csendes eső jó nagy széllel”. Idén az esőcsinálót sikerült szabadságra küldenünk, a szél sem fújt, pont olyan volt minden, mint egy csodás nyári napon. Széria tartozék volt a napszemüveg, és idén utoljára még a nyakam is leégett.

Sajnos a vírus azért nekünk is betett, csapatunk egyharmada a pihentető karantént élvezhette, és ez volt a jellemző minden csapatra. E mellett sajnos sportágunk elvesztette az oroszlányi egyesületi vezetőt, Kozák Sándort, így bármennyire szeretjük egymás versenyeit, nem láthattuk őket az alkalmi pályánkon. A vendéglátókon kívül Esztergom, Tata, Nyergesújfalu és Kimle kajakosai álltak rajthoz az 1500 méteres távon. A legapróbbak, a 9 évesek és a fiatalabbak részleges felmentést kaptak, nekik nem kellett a tavi kajakosoknak nehéz pillanatokat okozó fordulókkal bajlódniuk, egyenesben jöttek a célig 500 métert. Ezt követték az izgalmas váltók, minden csapat három főt állíthatott ki, az ezer méterből álló három kör teljesítése után derült ki, hogy melyik egység nyerte a számot.

Mivel ez a mi újságunk, kérem, engedje meg a kedves Olvasó, hogy csak a mi büszkeségeinket ünnepeljük. A Sirályok gyerekei a 18 egyéni és 7 váltó futamban összesen 30 érmet zsebeltek be. Külön dicséretet érdemel Csereklyei Áron, aki a saját korosztályának MK futamát megnyerte,  K futamában pedig 3. helyen végzett, e mellett tagja volt az egyesület bronz érmet szerző váltó csapatának az egyéniben bronzérmes Matolcsi Zsombor és Szabó Máté mellett. A csajok csapata Garai Zsuzsannával, Sikesdi Elizabettel és Wierl Elektrával ezüstöt érdemelt, de a lányok önállóan is két- két bronzot szereztek. A nagyobbak közül dicséretet érdemel Palotás Petra, aki 1500 méteren a dobogó harmadik fokára állhatott, e mellett egy váltót is bronzéremhez segített.

A kicsik közül a legeredményesebb Hortai Hanna volt, aki minden kortársát leelőzve kiérdemelte az aranyérmet. Garai Julianna nyakába ezüst kerülhetett, ő, és a bronzos Palotás Réka, Kozel Sára, Sebők Eszter, Eninger Alíz és Csereklyei Csenge is nagyon ügyes volt.

Sajnos az eredményhirdetést rendhagyóan a futamok között kellett tartanunk – elővigyázatosságból – így aktuális versenybíróként alig láttam néhány csemeténket a dobogón, de mindannyijukra nagyon büszke vagyok, köszönöm nekik! Talán úja hagyomány teremtettünk azzal, hogy a bajnok kajakos meghatódott szülője akaszthatta a nyakakba a csillogó érmeket, ennek idén Áron és Hanna anyukája örülhetett.       Köszönöm minden segítőnknek a munkáját, amivel hozzájárult a rendezvény sikeréhez, Garai Zsoltnak és Editnek a finom gulyásevest, a Piszke Pékségnek a süteményt, a Piszke Papírnak az ajándék csomagokat. Gönczi Mariannának a jegyzőkönyv vezetést, Kerék Ildinek, hogy egészségügyi szolgálatot adott. Kárász Kornéliának, Vámos Pannának és Pathó Laurának, hogy vízre segítették kicsinyeinket –  Csereklyei Lászlónak, Hoffmann Richárdnak és Hajnali Gergőnek pedig azt, hogy motorcsónakból kimentették őket. Nagyon köszönöm Schrenkné Ildikónak, hogy ilyen szépen felkészítette a csemetéket, és annyit dolgozott az egész program előkészítésén és megvalósításán!

Most, amikor ezt írom, már arra készülök, hogy még előttünk van egy nagy megpróbáltatás, a hétvégén Győrbe a Maraton Magyar Bajnokságra utazunk, ahol a nagyobbaknak 10, a kisebbekben 5 kilométert kell a Mosoni Dunán minél gyorsabban kajakozniuk.  Hát ránk fér minden bíztatás, így akkor is kiáltsuk együtt:

                                                                                     Hajrá Sirályok!

                                                                                                   Sujbert Levente