Vidék Bajnokság

Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület

Vidék Bajnokság

augusztus 19, 2020 Uncategorized 0
Kajakkal hazánk határán    

Igen, tudom, mi is a határán vagyunk, de nekem mégis úgy tűnik, mintha az egész országot átszelnénk, amikor dél felé, a Fadd- Domboriban levő evezős pályára indulunk. Idén a Kajak-Kenu Szövetség Vidék Bajnokságának adott otthont ez a pálya.  Van itt minden, ami más versenypályákon, a jól ismert Sukorón, vagy a nagyon szerethető, de minden nemzet élsportolójától túlzsúfolt Szolnokon, de mégis minden egy kicsit más. A legrosszabb persze az, hogy ha itt versenyzünk, nagyon korán kell kelni, de van előnye is, itt még mindig csak 400 Ft egy hatalmas lángos tradicionális fokhagymás löttyivel. A vírushangulat még nyomokban fellelhető, ugyan mindenki csókolgatja a nyertes gyerekeket, és a srácok továbbra is nevetve adják szájról szájra kedvenc italukat, de a versenybírók sikító frászban törnek ki, ha egy edző a kordonon belülre lép, hogy egy csöpp csemetének segítsen a mérlegre kínlódni a dög nehéz csapathajót. Ami minden fájdalmunk felejtette a szikrázó napsütés mellett, a valóságos éremeső.

Több lelkes szülő vállalta az utazást, hogy gyerekének szurkolhasson, volt, aki családi kirándulást faragott a napból, volt, aki nyaralást szakított félbe, és volt, aki kis kitérővel Fadd felé ment Nyíregyházára. Jelentem, mindenki jól tette, amelyik szülő eljött, annak a gyereke érmet szerzett – persze hála Schrenkné Ildikó felkészítésének, a sok tartalmas edzésnek.

Büszkén kezdem a legkisebb lányokkal, mert Palotás Petra olyan jól irányította a négyes kajakot, hogy testvérével, Rékával, Eninger Adéllal és Kozel Sárával ezüstérmet szereztek. A nagyobbak eredményei – annak ellenére, hogy bronzot szereztek – ugyanennyire becsülendő, Garai Zsuzsanna és Hoffmann Zora valamint Zöldvári Emese és Wierl Elektra párosa, Kerékgyártó Zétény, Szabó Máté, Kópis Barnabás és Zöldvári Gergő négyese egyaránt keményen megküzdött a szépen csillogó bronzért.

Csereklyei Áron és Matolcsi Zsombor nagy küzdelemmel vívta ki, hogy egyes hajóban indulhasson továbbjutóként az őszi országos bajnokságon.

Szerencsénkre a nyár ezzel még nem ért véget, ránk várnak az edzések, ha a vízállás és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, egy-két túra, a Süttői szigetre, Dunamocsra. Az ügyes versenyzőkkel felevezünk Patincére, ahonnan néhány óra strandolás és egy kiadós ebéd után már indulunk is haza – persze ez 28 kilométer kajakozást jelent egy napra, ami legalább tiszteletre méltó adag.

Több versenyünk tolódott a tavaszi kényszerpihenő miatt, így az ősz derekáig biztosan vízen leszünk. Ami nekünk a legfontosabb, a Városi Napok szombatján, a Lábatlani Sirály kupán meg kell mutatnunk, hogy mit tudunk. Ehhez persze ránk fér minden hazai szurkoló vendégünk buzdítása:

                                                                       Hajrá Sirályok!

                                                                                                   Sujbert Levente